نشست خبری رویداد “هفته جهانی کارآفرینی” 20 آبان 98 در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.
نشست مطبوعاتی “رویداد هفته جهانی کارآفرینی” صبح روز دوشنبه 20 آبان ماه، با حضور دکتر غلامحسین حسینی نیا رئیس دانشکده کارافرینی دانشگاه تهران و اعضای هیأت رئیسه دانشکده کارآفرینی و دکتر عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دکتر رحیم سرهنگی، مدیر کل دفتر توسعه کارآفرینی وزارت کار و دکتر رضا زعفریان ، دبیر علمی رویداد هفته جهانی کارآفرینی و مهندس سروش مؤدب ، دبیراجرایی رویداد هفته جهانی کارآفرینی در محل سالن جلسات وزارتخانه برگزار شد.
در این نشست که با حضور تعداد کثیری از اصحاب رسانه برگزار شد، دکتر حسینی نیا به معرفی دانشکده کارآفرینی و رویداد هفته جهانی کارآفرینی که برای ششمین سال متوالی توسط کانون دانش آموختگان دانشکده همزمان با 170 کشور در دنیا از تاریخ 27 آبان لغایت 4 آذر ماه برگزار می شود، پرداخت.
دکتر غلامحسین حسینی نیا در نشست خبری برگزاری مراسم هفته جهانی کارآفرینی اظهار کرد: براساس طرح پژوهشی ارزیابی شاخصهای کارآفرینی در کشور، شاخص فعالیت های کارآفرینان درسال ۱۳۹۸ براساس مدل دیدبان جهانی کارآفرینی منتشر و این اطلاعات بر اساس نمونه گیری از بیش از ۳۰۰۰ فرد بالغ ۱۸ تا ۶۴ ساله در شش طبقه کشور محاسبه شده است.
وی ادامه داد: به موجب این گزارش، شاخص کارآفرینی نوپا در کشور ما ۱۰.۶۹ درصد بوده که نسبت به سال گذشته تغییری نداشته و رتبه کشور ما دراین شاخص در بین ۵۰ کشور ۲۱ بوده است.
وی شاخص قصد کارآفرینی در کشور را ۴۲.۳۴ درصد عنوان کرد و گفت: دراین شاخص رشد پنج درصدی را شاهد هستیم و ایران درمیان ۵۰ کشور جهان رتبه دهم را به خود اختصاص داده است.
نشست خبری برگزاری مراسم هفته جهانی کار آفرینی 20 آبان 1398
وی شاخص کارآفرینی تثبیت شده در ایران را ۱۰.۱۵ درصد ذکرکرد و گفت: این شاخص نسبت به سال گذشته ۷.۴ درصد کاهش داشته است و کشورمان دراین شاخص رتبه ۱۷ را در میان ۵۰ کشور به خود اختصاص داده است.
در ادامه دکتر رحیم سرهنگی، مدیرکل دفتر توسعه کار آفرینی و بهره وری نیروی کار با اشاره به اهمیت کارآفرینی در روند توسعه و رشد اقتصادی دنیا گفت: کارآفرینی بسیاری از کشورهای در حال توسعه را ترغیب نموده تا با استفاده از حداکثر امکانات و بهره برداری از ظرفیت های کشور خود آحاد جامعه را به سمت فعالیت های کارآفرینانه ترغیب و هدایت نمایند. یکی از روش های ترویج کارآفرینی در دنیا برگزاری رویداد بزرگ هفته جهانی کارآفرینی است.
عصر حاضر؛ عصر کارآفرینی است و نقش کلیدی کارآفرینی و کسب و کارهای فناورانه نوپا در روند رشد اقتصادی و توسعه پایدار کشورها روشن است. کارآفرینان پیشگامان تحول، رشد و توسعه اقتصادی هستند که ثمره تفکر، تدبر، اقدامات و مدیریت آنها خلق ثروت، توسعه تکنولوژی و ایجاد اشتغال مولد و پایدار بوده است. کارآفرینان، همواره نقش مهمی در پیشرفت جوامع داشته اند. آنها در رأس کسب و کارها قرار گرفته، در جستجوی فرصت ها بوده و خلاقیت نیز ابزاری برای موفقیت آنها تلقی می شود. کارآفرینان، تغییر را یک پدیده معمولی می دانند، همیشه در جستجوی آن هستند، به آن واکنش نشان داده و از آن به عنوان یک فرصت استفاده می کنند. آنها پیشگامان موفقیت های تجاری در جامعه هستند. آنها از نظر رهبری، مدیریت، نوآوری، کارائی، ایجادشغل، رقابت، بهره وری و تشکیل شرکت های جدید، سهم مهمی در رشد اقتصادی دارند.
در ادامه دکتر عیسی منصوری در این نشست خبری گفت: با وجود اینکه اقتصاد کشور درگیر شدیدترین تحریم ها بود اما فضای کسب و کار در کشور رشد پیدا نکرد در عین حال رتبه کارآفرینی در کشور ما 13 واحد بهتر شده و به رتبه 72 رسیدیم و در منطقه خاورمیانه سه رتبه در زمینه کارآفرینی بهتر شدیم و از رتبه 14 به 11 ارتقاء یافتیم.
وی همچنین افزود: امسال در هفته کارآفرینی در سطح ملی 10 کارآفرین پیشرو و برتر انتخاب می شوند و در هر استان نیز 10 کارآفرین برتر معرفی خواهند شد که برای کارآفرینان ملی کارت های طلایی، نقره ای و … در نظر گرفته می شود.
معاون توسعه کارآفرینی واشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: سامانه اختصاصی برای شناسایی کارآفرینان برتر در نظر گرفته شده که امکان رقابت بین کارآفرینان کشور فراهم می شود و هیچ گونه فرصت طلبی در این زمینه وجود ندارد. همچنین کارآفرینان ملی برتر برای دریافت تسهیلات ارزان قیمت به بانک ها معرفی می شوند که تضمین گام های آنها توسط صندوق های ضمانت و از طرف دولت تضمین می شود و در واقع ارزش کارآفرینی آنان به عنوان اعتبار و تضمین پذیرفته می شود.
منصوری همچنین گفت: در ظرف ماه های آینده در حوزه تخصصی کارآفرینی زمینه شکوفایی کارآفرینان فراهم می شود و بنیاد ملی توسعه کارآفرینی در حوزه تولید محتوای دیجیتالی راه اندازی می شود.