اینجا لرستان، من لرستانی ام
Instagram: @maharat_lornews
استان لرستان از استانهای غربی ایران است. این استان ۲۹۳۰۸ کیلومتر مربع مساحت و بیش از یک میلیون و هفتصد و شصت هزار نفر جمعیت دارد. این استان سیزدهمین استان کشور از نظر جمعیت میباشد. خرمآباد مرکز استان است. طبق آمار سال ۱۳۸۵، خرمآباد بیستمین شهر بزرگ کشور است. لرستان سرزمینی کوهستانی است و غیر از چند دشت محدود، سراسر آن را کوههای زاگرس پوشاندهاست. اشترانکوه با ۴۱۵۰ متر ارتفاع بلندترین نقطه استان واقع در حدفاصل شهرستانهای دورود، ازنا و الیگودرز و پستترین نقطه آن در جنوبیترین ناحیه استان واقع شده و حدود ۵۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. بر اساس یافتههای باستانشناسی این منطقه یکی از نخستین سکونتگاههای قدیمی بشر است و مفرغ لرستان از شهرت باستانشناسی زیادی برخوردار است. لرستان تنها استان ایران است که به دلیل اهمیت فوقالعاده تاریخی یکی از ۴ بخش اصلی موزه ملی ایران را به خود اختصاص دادهاست. این ۴ بخش اصلی عبارتند از پیش از تاریخ، تاریخی و لرستان، دوران اسلامی، مهر و سکه. استان لرستان سومین استان پرآب کشور است و ۱۲ درصد آبهای کشور را در اختیار دارد.
لرستان به لحاظ اقلیم و هواشناسی یک استان چهار فصل است و دارای آب وهوای متنوعی است، این تنوع از شمال به جنوب و از شرق به غرب کاملاً محسوس است. زمستان هنگامی که در شمال لرستان برف و کولاک ادامه دارد قسمتهای جنوبی آن دارای هوایی مطبوع و بارانی است. اختلاف ثبت شده در شهرهای استان لرستان بین حداکثر و حداقل مطلق دما بیش از ۸۰ درجه سانتیگراد است. حداکثر دمای ثبت شده 4/47 و حداقل دمای مطلق ثبت شده ۳۵- است.
درباره ی اداره کل فنی و حرفه ای لرستان
آموزش های فنی وحرفه ای مجموعه آموزش های عملی و علمی است که به منظور ایجاد مهارت و توانایی برای احراز شغل یا افزایش مهارت ارائه می شود و منجر به کسب گواهینامه می گردد. اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان لرستان فعالیت های خود را از سال 1369 آغاز و بر اساس مأموریت های محوله متولی آموزش های فنی و حرفه ای کوتاه مدت بوده که فعالیت خود را در دو بخش دولتی (مراکز) و بخش غیر دولتی (آموزشگاه های آزاد) سازماندهی نموده است.
در حال حاضر اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان با 17 مرکز ویژه آموزش برادران و خواهران و 37 مرکز سیار آموزشی مستقر در پادگان و ندامتگاه و 57 مرکز سیار شهری در بخش دولتی و 331 آموزشگاه آزاد در بخش خصوصی با 154 رشته آموزشی در قالب دوره های 1 تا 18 ماهه از طریق:
1- آموزش در صنایع 2- آموزش ثابت بخش دولتی 3- آموزش در پادگان ها 4- آموزش در زندان ها 5- آموزشگاه های آزاد (بخش غیردولتی) که نسبت به تأمین و تربیت نیروی کار ماهر و نیمه ماهر مورد نیاز بخش های مختلف صنعتی، کشاورزی و خدمات کشور و ارتقاء فرهنگ فنی جامعه اقدام می کنند.
فضای آموزشی شامل کارگاه های آموزشی، کلاس ها، آزمایشگاه، فضای اداری و امکانات جانبی است که بر اساس ضوابط و مقررات به منظور ارتقاء مهارت تخصصی برای گروههای هدف ایجاد شده است و تحت پوشش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اداره می شود.
گروههای هدف در آموزش های فنی وحرفه ای در سطح استان شامل موارد زیر می باشد:
1- کارجویان 2- شاغلین (بنگاههای اقتصادی ،اتحادیه ها و اصناف و …) 3- دانشجویان وفارغ التحصیلان دانشگاهی 4- دانش آموزان 5- سربازان وظیفه 6- ساکنین مناطق محروم 7- گروههای در معرض آسیب (زنان سرپرست خانوار، کودکان کار و…) 8-زنان خانه دار 9- افراد دارای معلولیت 10-روستاییان و عشایر 11- زندانیان و خانواده های ایشان 12-معتادان بهبود یافته 13- آسیب دیدگان اجتماعی.
گروههای هدف پس از گذراندن دوره های اموزشی وارد مراحل دریافت گواهینامه صلاحیت شغلی می گردند .